Политика за съхранение и защита на личните данни (GDPR)

Posted on 16/05/2018 with 0 comments

ВЪВЕДЕНИЕ

 

За СБАЛОЗ София област ЕООД поверителността на Вашата лична информация e висок приоритет. Тази политика ще Ви информира за това как ние се грижим за личните данни, които  ни предоставяте чрез нашия уебсайт, какви права имате и как законодателството защитава тези права.

 

 

1.    ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАС

2.    ДАННИТЕ, КОИТО СЪБИРАМЕ ЗА ВАС

3.    КАК СЪБИРАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

4.    КАК ИЗПОЛЗВАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

5.    ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ  НА ТРЕТИ ЛИЦА

6.    МЕЖДУНАРОДНИ ТРАНСФЕРИ НА ДАННИ

7.    СИГУРНОСТ НА ДАННИТЕ

8.    СЪХРАНЕНИЕ НА ДАННИТЕ

9.    ВАШИТЕ ЗАКОНОВИ ПРАВА

 

1.    ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАС

 

ЦЕЛТА НА ТАЗИ ПОЛИТИКА

 

Тази политика по защита на данните цели да Ви даде информация как СБАЛОЗ София област ЕООД събира и обработва Вашите лични данни чрез Вашата употреба на този сайт, включително данни, които ни предоставяте.

 

АДМИНИСТРАТОР

 

СБАЛОЗ София област ЕООД е администратор на лични данни и е отговорна за Вашите лични данни.

 

Ние сме определили длъжностно лице по защита на данните (DPO) ИЛИ мениджър по защита на данните, който е компетентен и отговорен по въпросите на тази политика. Ако имате някакви въпроси относно тази политика или желаете да упражните някое от законовите си права, моля свържете се с DPO ИЛИ мениджъра по сигурността на данните, използвайки информацията по-долу:

 

ЗА ВРЪЗКА С НАС

 

СБАЛОЗ София област ЕООД

 

Костадин Александров Миленков

Тел.: 0884 348718

 

 

Вие имате право да подадете оплакване по всяко време до Комисията за Защита на Личните Данни (КЗЛД).

 

ПРОМЕНИ В ТАЗИ ПОЛИТИКА И ВАШЕТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ ДА НИ УВЕДОМИТЕ ЗА ПРОМЕНИ В ДАННИТЕ ВИ

 

Данните, които имаме за Вас, трябва да са точни и актуални. Молим Ви да ни уведомявате, ако настъпят промени във Вашите данни.

 

ЛИНКОВЕ КЪМ ДРУГИ УЕБСАЙТОВЕ

 

Този уебсайт може да съдържа линкове до уебсайтове и приложения на трети лица. Кликването върху тези линкове може да даде възможност на тези трети лица да съберат или споделят данни за Вас. Ние нямаме контрол върху тези уебсайтове и не сме отговорни за техните политки по защита на данните, затова Ви препоръчваме да се запознаете внимателно с техните политики.

 

 

2.    ДАННИТЕ, КОИТО СЪБИРАМЕ ЗА ВАС

 

Лични данни/лична информация означава всяка информация за физическо лице, чрез което това лице може да бъде идентифицирано, но не включва анонимизирани данни.

 

Ние можем да събираме, използваме, съхраняваме и трансферираме различни видове лични данни, които сме обединили в следните категории:

 

  • Данни за Вашата самоличност: като например [собствено име, презиме, фамилия, потребителско име или подобен идентификатор, дата на раждане и пол]
  • Контактна информация: като например [адрес за доставка, email адрес и телефонни номера]
  • [Финансова информация: като например [номер на банкова сметка и информация от платежни карти]]

 

Ние можем да събираме, използваме и споделяме Обобщени Данни: като например статистически или демографски данни за различни цели. Обобщените Данни могат да произлизат от Ваши лични данни, но не се считат за лични данни тъй като те  не могат, директно или индиректно, да разкрият Вашата самоличност. Възможно е да обобщим данните за Вашето потребление, за да изчислим какъв е процентът потребители, посещаващи определена зона на уебсайта ни. Ако комбинираме или свържем Обобщени Данни с Ваши лични данни, чрез които директно или индиректно можете да бъдете идентифицирани, ние ще третираме комбинираните данни като лични данни и ще ги защитим съгласно тази политика.

 

Ние не събираме никакви Специални Категории Лични Данни за Вас (това включва информация за Вашата раса или етнос, религиозни или философски вярвания, сексуален живот, сексуална ориентация, политически мнения, членство в синдикални организации, информация за Вашето здравословно състояние, генетични и биометрични аднни). Също така не събираме никаква информация относно наказателни присъди и нарушения.

 

АКО НЕ НИ ПРЕДОСТАВИТЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

 

В случаите, когато трябва да съберем Ваши лични данни по закон или по силата на договор, който сме сключили с Вас, и Вие откажете да предоставите тази информация, е възможно да не сме в състояние да изпълним договора, който вече сме сключили с Вас или който се опитваме да сключим (например за предоставяне на стока или услуга). В този случай може да се наложи да преустановим доставката на продукта или услугата, за което ще Ви уведомим допълнително.

 

 

 

3.    КАК СЪБИРАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ?

 

Ние използваме различни методи за събиране на данни от и за Вас, включително чрез:

  • Директна комуникация: Вие може да ни предоставите Ваша -лична и контактна информация.

4.    КАК ИЗПОЛЗВАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

 

Ние ще използваме Вашите лични данни, само когато това е позволено от закона. Най-често ще използваме Вашите данни в следните ситуации:

  • За да изпълним договора, който сме сключили с Вас, или който сме в процес на сключване;
  • Когато това е необходимо за защита на нашите легитимни интереси (или тези на трето лице) и Вашите интереси и основни права и свободи нямат приемущество над тези интереси;
  • За да спазим правно или регулаторно задължение.

 

ПРОМЯНА НА ЦЕЛИТЕ

 

Ние ще използваме Вашите лични данни за целите, за които сме ги събрали, освен когато направим разумна преценка, че трябва да ги използваме и за друга цел и тази цел е съвместима с първоначалната цел.

 

Aко трябва да използваме личните Ви данни за цел, несъвместима с първоначалната, ще Ви уведомим своевременно и ще Ви обясним каква е законовата база, която ни позволява да ги използваме и за тази цел.

 

5.    ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ВАШИТЕ ДАННИ НА ТРЕТИ ЛИЦА

 

Възможно да споделим Вашите данни с категориите трети лица, описани по-долу, за целите, описани в Част 4 на тази политика:

 

  • НЗОК, РЗОК,Национална Агенция за Приходите, регулатори и други институции, установени в Република България, които изискват от нас да им предоставяме определена информация;
  • Доставчици на услуги: като например ИТ и системна поддържка;
  • Професионални съветници: като например счетоводители, адвокати, банкери, одитори, застрахователи;

 

Ние изискваме от всички трети лица да уважават сигурността на Вашите лични данни и да ги обработват в съответствие със законодателството. Ние не позволяваме на трети лица, – доставчици на услуги – да използват Вашите данни за техните собствени цели, а само за конкретни цели и съгласно нашите изисквания.

 

6. МЕЖДУНАРОДНИ ТРАНСФЕРИ НА ДАННИ

 

Ние не извършваме трансфер на Ваши лични данни извън Европейското Икономическо Пространство (ЕИП)

 

7. СИГУРНОСТ НА ДАННИТЕ

 

Ние сме въвели подходящи мерки за сигурност, за да предотвратим случайната загуба, употреба, неоторизиран достъп, промяна или предоставяне на Вашите данни. Също така ние сме ограничили достъпа до лични данни до тези служители, подизпълнители и други трети лица, които имат нужда от този достъп, за целите на своята дейност и за изпълнение на служебните си задължения. Те ще обработват Вашите данни само съгласно нашите инструкции. Също така те имат задължение да опазят конфиденциалността на данните Ви.

 

Ние сме въвели процедури за справяне с нарушения на сигурността на данните и ще Ви уведомим, както и компетентния регулатор, за всяко нарушение, спрямо което имаме законово задължение да направим това уведомление.

 

8. СЪХРАНЕНИЕ НА ДАННИТЕ

За колко дълго ще съхраняваме Вашите данни?

 

Ние ще съхраняваме Вашите данни само за периода, за който са ни ноебходими, за да изпълним целите, за които сме ги събрали, включително, за да спазим нашите законови задължения.

 

За да опредeлим подходящия период на съхранение, ние вземаме в предвид количеството, естеството и чувствителността на данните, потенциалния риск от вреди в случай на неоторозирана употреба или предоставяне, целите на обработката и това дали можем да постигнем тези цели чрез други средства, както и приложимите законови изисквания за съхранение на данните.

 

По закон сме длъжни да съхраняваме някои основни данни за клиентите си (като например имена, информация за контакт, финансова информация и информация за извършени транзакции) за период от десет години.

 

9.    ВАШИТЕ ЗАКОНОВИ ПРАВА

 

Законодателството по защита на данните Ви дава определени права, включително:

 

  • Право на достъп до Личните Ви данни
  • Право да поискате корекция на личните Ви данни
  • Право да поискате изтриване на личните Ви данни
  • Право да възразите срещу обработката на данните Ви
  • Право да поискате ограничаване на обработката на данните Ви
  • Право да пренесете данните си до трето лице
  • Право да оттеглите своето съгласие за обработка на данните Ви

 

Ако желаете да упражните някое от правата, изброени по-горе, моля Свържете се с нас.

 

Ние няма да изискваме заплащане на такса, за да Ви предоставим достъп до данните Ви. Възможно е обаче да начислим такава такса, в разумен размер, или да откажем да изпълним искането Ви, ако Вашето искане е неоснователно, повтарящо се или прекомерно.

 

При получаване на искане за упражняване на някое от правата Ви е възможно да ни е необходима допълнителна информация от Вас, с която да потвърдим Вашата самоличност, за да се уверим, че имате право на достъп до данните (или да упражните някое от другите права). Това е мярка за сигурност, който цели да гарантира, че лични данни не се предоставят на лица, които нямат право да я получат.

 

Ние се стремим да отговорим на всички легитимни искания в срок от един месец. Възможно е да ни отнеме повече от един месец да отговорим на искането Ви, ако то е особено сложно или ако сме получили многобройни искания от Вас. В този случай, ще Ви уведомим своевременно и  ще Ви информираме регулярно за всяко развитие.

Leave a comment